Helsinki 5/8 -28.

Rakas Oma Häiskä ja Emäntä.

Kyllähän minä Sinua rakastan ihan totta. Niin että elä änkkänöikään.

Olympialaishumussahan tässä on eletty, ja nukkumaan ei ole jouduttu ennen puoltayötä. Olen muutamina iltoina oleillut Urheilulehdessä (Santala on ollut poissa), ja kirjoitellut siellä jotakin roskaa parinsadan arvosta. Vein Helsingin Sanomiin sen Wienin poliisia koskevan kirjoituksen, kai se menee läpi, en ole vielä kysynyt. Ei muun vuoksi, mutta saisihan tuosta rahaa ja e.k:n miehet näkisivät nimikirjaimista, että minä tunnen sen heidänkin alansa paremmin kuin he. Piruuttaisi se heitä. Muita kirjallisia rientoja ei ole ollut, lipeäkivestä kirjoitin Maalaiskuntaan parinsadan artikkelin.

Kotona ei ole nyt kaikkein puhtainta, mutta koetan saada ennen tuloasi siivotuksi. Olen jo tilannut erään Liiton huoneiston siivojan joko tiistaiksi tai keskiviikoksi tänne siivoomaan enintä. Sitten täytyy hankkia aivan vakituinen siivooja, kunhan tulet.

Urheilemassa olen käynyt tämän tästä. Torstaina, eilen ja tänään menen. Nyt paistaa jo päiväkin ja se on hyvä harjotellessakin. Kilpailuja ei taida tulla ennen t.k. loppua, mutta kilpailla aion. Mielenkiintoista nähdä, mihin harjoitus johtaa. On siitä se apu ollut, että kun alotin harjoitukset, en jaksanut juosta lujaa 50 metriä, nyt menee kohta 100 metriä. Ja se on hyvin.

Eihän se Aaro Suuri sitä suoraan sanonut, että meille on miehiä tulossa, mutta kyllä se viittaili montakin kertaa sellaiseen. Minä en ollut moksiskaan. Lienevätkö muut ymmärtäneet eikä Aarokaan luonnollisesti ilman "tohtori" Einiön ohjausta. Vanhemmat lääket. kandidaatitkin ovat jo saaneet hiukan kokemusta klinikoillaan.

Puku on vielä kestänyt kohtalaisena, kerran olen prässäyttänyt housut ja takkikin kaipaisi prässäystä, mutta olkoon. Kaipa minä sillä tulen ensi kesän touhuun.

Hyvin olen muuten voinut, mutta masu vain ei pienene. Joku sanoo, että olen lihonut, joku että laihtunut, ota selvä. Menen kohta puntariin, sillähän se selviää. Mutta enkai minä sentään lihonut ole. Luulisihan tuon kentällä riekkumisenikin keventävän.

Pyydän kamalasti anteeksi, kävin välillä syömässä aamiaista (voileipää ja vettä) ja kas kun jäi sormet rasvaan. Mutta kyllähän Emäntä ymmärtää nämä kesälesken vetimet ja kutimet. Sormetkin siinä sotkeutuu kun on itse oma emäntänsä.

Voi hyvin Häiskäni, lähden tästä treenailemaan. Viime yöni nukuin 11 tuntia. Se on poikaa, se. Nuku Sinäkin kamalasti paljon.

Terveisiä Sinulle ja teille kaikille.

Sinun änkkänäsi.

[Eero] Merilä sanottu irti Päivän Uutisten taloudenhoidosta. Minä järjestän [Yrjö] Ruudun kanssa asiani niin, että minä eroan syyskuussa lehden johtokunnasta. Lehti menee pian kumoon, on minun olettamukseni.